Sneller en eenvoudiger werken op ieder scherm: het nieuwe roosterkoppelingbeheerscherm nu in uw broekzak.

Bezoekers van Magister Live 2022 in Eindhoven en Maarssen kregen tijdens de sessie over het nieuwe roosterkoppelingbeheerscherm van Magister een cadeautje. In hun broekzak troffen zij een gloednieuwe functie van Magister aan, gewoon direct toegankelijk op hun mobiele telefoon. Het roosterkoppelingbeheerscherm is live! Ronald de Witte, Software Engineer bij Magister, vertelde alles over de functionaliteiten. 

De Witte start met de beschrijving van zijn grootste ergernis. “U kijkt op uw telefoon en klikt op een link die u naar een website brengt. Hoe vervelend is het als de website waar u op uitkomt niet goed werkt op mobiele apparaten? Het is lastig te lezen wat er staat, niet alle buttons zijn bereikbaar en uiteindelijk sluit u het tabblad maar weer. Dat is niet meer van deze tijd. Daarom maken we Magister steeds meer geschikt voor mobiele apparaten. Zo kunt u altijd en overal aan de slag.”

Magister op alle schermen en alle apparaten

De Witte grijpt terug op het ‘Steve Jobs-momentje’ tijdens de plenaire sessie van Magister Live waar het einde van Magister Desktop werd aangekondigd. Dankzij het vervangende Magister Web werkt onderwijsondersteunend personeel in de toekomst veel efficiënter. Voor roosteraars betekent dit dat zij binnenkort sneller en flexibeler kunnen roosteren. 

Het gebruik van mobiele apparaten, zoals tablets en telefoons, is de afgelopen jaren enorm gestegen. Werken op verschillende apparaten bevordert de flexibiliteit voor roostermakers. Daar ligt volgens De Witte een uitdaging voor Magister. “Magister streeft naar optimale ondersteuning van het onderwijs op iedere plaats, ieder moment en ieder apparaat.” In de toekomst hoopt Magister alle functionaliteiten op alle schermformaten aan te bieden. Het roosterkoppelingbeheerscherm is de eerste stap in dit proces.

Dit scherm is nu al beschikbaar op alle mobiele apparaten en op Magister Web. De Witte: “Het roosterkoppelingbeheerscherm is responsive. Zowel op een laptop als op een tablet en telefoon beschikt u over dezelfde lay-out en functionaliteiten. Dat bevordert het gebruikersgemak van Magister en de snelheid van uw werkzaamheden.”

Het roosterkoppelingbeheerscherm is nu live 

De Witte nodigt het publiek uit in te loggen en het roosterkoppelingbeheerscherm te bekijken. Vanuit de zaal klinkt geroezemoes en telefoons komen tevoorschijn. Verraste gezichten bekijken het nieuwe scherm. “Het ziet er overzichtelijk uit”, klinkt het uit de zaal. Direct daarna volgen er vragen over de mogelijkheden. De Witte reageert daarop door te zeggen: “Wat ik nu van jullie hoor, is dat jullie je werkzaamheden sneller en gemakkelijker willen uitvoeren. Daarom zijn een aantal veelgebruikte functionaliteiten al beschikbaar in deze eerste versie.” 

Het is mogelijk om zelf de koppeling te pauzeren of te herstellen, bijvoorbeeld in de zomervakantie, als u het rooster nog niet zichtbaar wilt maken omdat u er nog mee bezig bent. Ook beschikt het roosterkoppelingbeheerscherm al over een meldingenoverzicht zodat u in een oogopslag ziet voor wie de agenda nog niet bijgewerkt kon worden.  Als laatste is de status van de roosterkoppeling zichtbaar. Als de koppeling geen toegang heeft tot het roosterportaal dan ziet u dat direct. 

Deel uw ervaringen met ons

“Ontwikkelen doen we samen”, sluit De Witte af. “We zitten nog in de beginfase en daarom is jullie feedback zeer waardevol. Het ontwikkelteam ontvangt alle feedback en neemt dit mee bij de verdere ontwikkeling van het roosterkoppelingbeheerscherm.”

Maakt u gebruik van de dynamische roosterkoppeling? Bezoek de nieuwe webapplicatie dan nu via deze link. Selecteer vervolgens uw onderwijsinstantie en maak vandaag nog gebruik van dit beheerscherm!

Stuur uw feedback naar Feedbackcalender.magister@iddinkgroup.nl

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken