Magister To Do.

Zorg voor grip en overzicht op álle leeractiviteiten met Magister To Do

Placeholder

Leeractiviteiten plannen is misschien wel een van de grootste uitdagingen voor uw leerlingen. De module Magister To Do helpt leerlingen bij het organiseren van huiswerk, opdrachten en andere leeractiviteiten en zorgt voor meer intrinsieke motivatie.

Alle leeractiviteiten kraakhelder op het netvlies

Met Magister To Do stelt u leerlingen op een prettige manier in staat om structuur aan te brengen in hun leeractiviteiten. De module toont het volledige overzicht van huiswerk, toetsen en opdrachten in zowel Magister web als de Magister app. Zo hebben leerlingen altijd een compleet overzicht van hun leeractiviteiten.

Magister To Do ondersteunt de leerlingen op ieder moment terwijl ze steeds vaardiger worden in gestructureerd en gepland werken. Leerlingen kunnen huiswerk en andere leeractiviteiten eenvoudig plannen op één of meerdere dagen. Hebben ze complexere taken? Dan kunnen ze die in een handomdraai opbreken in een overzichtelijk stappenplan.
Met Magister To Do hebben Leerlingen kraakhelder op het netvlies wat er allemaal nog moet gebeuren. Het actielijstje voor ‘To Do Vandaag’ kan eenvoudig aangevuld worden. Het is dus ook geen enkel probleem als niet alles vooruit gepland is.

Meer intrinsieke motivatie

Magister To Do is helemaal ontwikkeld vanuit het perspectief van de leerling. De module zorgt voor intrinsieke motivatie door leerlingen competentie, autonomie en verbondenheid te laten ervaren.

Leerlingen moeten de vrijheid voelen om taken op een eigen manier uit te voeren. Daarom neemt Magister To Do een ondersteunende rol aan in plaats van een dwingende. De module zorgt voor overzicht en maakt taken haalbaar en behapbaar. Daarnaast beloont Magister To Do leerlingen wanneer zij bijvoorbeeld hun zelf geplande taken voor vandaag hebben afgerond. Met dit soort kleine prikkels wordt de leerling gestimuleerd om zichzelf een realistisch doel te stellen en daar dan ook voor te gaan.

Het gaat erom dat je leerlingen een methode aanleert waar ze langdurig van kunnen profiteren. Daarom starten we dit schooljaar in de brugklassen.”

Eibert Jan van Leeuwen, teamleider op Het Corderius College. Lees hier waarom het Corderius College kiest voor Magister To Do na de gratis proefperiode.

Neem Magister To Do kosteloos op proef

We begrijpen dat u de proef op de som wilt nemen. U kunt daarom Magister To Do gratis op proef nemen! Samen met uw accountmanager spreekt u de details van de proefperiode af, zoals hoeveel leerlingen en hoelang de periode duurt. Vervolgens schakelt het team voor de geselecteerde leerlingen Magister To Do in. Na de proefperiode kunt u Magister To Do afnemen, waarbij het mogelijk wordt om kleiner te starten dan de volledige Magister omgeving, zoals u afgesproken heeft met de accountmanager. De leerlingen die meededen in de proefperiode kunnen dan ook zonder verstoring doorwerken met Magister To Do.

Wilt u Magister To Do proberen? Meld u dan via onderstaande button aan! 
N.B.: Alleen scholen kunnen Magister To Do aanschaffen voor hun leerlingen. Het is niet beschikbaar voor ouders/ leerlingen op particuliere basis.

Foto begeleid bij het citaat
Met Magister To Do ben je beter voorbereid op de toekomst.

Op jonge leeftijd goed leren plannen heeft veel voordelen. Je ervaart je schooltijd als minder stressvol. Ook op latere leeftijd heb je hier profijt van. Welk beroep je ook kiest, je zult altijd moeten plannen. Magister To Do is daarom een voorbereiding op de toekomst.

Dorina van Delft, Product Owner bij Magister

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Demo aanvragen