Ontdek meer.

Maak kennis met de vele praktische mogelijkheden van Magister

Berichten versturen naar ouders, leerlingen en collega’s

Via de Berichtenmodule kunt u gemakkelijk en snel met leerlingen, collega’s en ouders communiceren. Eenvoudig in de menu-sidebar te beheren. Bij een niet gelezen bericht ontvangt u in de sidebar een notificatie.

Met behulp van een zoekterm kunt u leerlingen, collega’s en/of ouders zoeken en aanvinken. Of zoek naar individuele leerlingen of een groep door direct in het zoekveld te typen. Ook kunt u instellen dat u een notificatie in uw e-mail ontvangt als u een bericht ontvangt via de Berichtenmodule.

Voor docenten staat in de Magisterapp een korte instructievideo met tips.

Berichten tot 24 uur na verzending intrekken

Als u een fout heeft gemaakt in het bericht dat u via Magister heeft verzonden, is dat geen probleem. U kunt nu een bericht intrekken tot 24 uur na verzending!

U gaat daarvoor eenvoudig naar uw ‘Verzonden items’. Klikt op het bewuste bericht en kiest voor ‘Dit bericht intrekken’.

U kunt berichten intrekken die u heeft verstuurd aan collega’s, ouders en leerlingen. Ouders en leerlingen kunnen dit niet.

Cijferinvoer met uitgesteld publiceren

Als docent bepaalt u wanneer de cijfers in de Magister app zichtbaar worden voor leerlingen en ouders. Leerlingen leren immers meer van het doorspreken wat er goed en niet goed is gegaan bij een toets of opdracht, dan van een cijfer. En natuurlijk stimuleert de school dat leerlingen zelf verantwoordelijkheid nemen over de behaalde resultaten door hen de mogelijkheid te geven dat zelf te delen met hun ouders/verzorgers. Dus zet de docent de cijfers al wel klaar in Magister, maar publiceert eventueel op een later moment.

Het cijferinvoeren is erop gericht dat de docent zo min mogelijk tijd daarmee kwijt is. De docent kan al vanuit het startscherm naar Toetsinvoer gaan om daar te filteren op openstaande en afgeronde toetsen of een nieuwe toets aan te maken. Bij een herkansing berekent Magister direct het hoogste cijfer dat gaat meetellen. Zo besparen we samen onderwijstijd.

Leerlingen zien overigens onvoldoendes niet meer weergegeven als negatieve rode cijfers, maar allen dezelfde kleur (zwart). Hiermee is een grote wens van leerlingen, ouders en mentoren gerealiseerd. Onderzoek van o.a. het LAKS wees uit dat de rode signaalkleur van cijfers leidde tot slechter welbevinden bij leerlingen die negatieve gevolgen kan hebben voor motivatie en toekomstige leerprestaties.

Overigens blijven mentoren en docenten in de Docent App en Web bij cijferlijsten wél die signaalfunctie houden. Zodat zij tijdig actie kunnen nemen om de leerling te ondersteunen.

Voor docenten staat in de Magisterapp een korte instructievideo met tips.

De Magister Agenda en persoonlijke agenda’s combineren

Voor leerlingen en docenten is het mogelijk om de Magister Agenda of lesrooster zichtbaar te hebben in de persoonlijke agenda. Zoals Outlook, of Google Agenda of Apple agenda? Dat is redelijk snel te realiseren met deze instructie.

De link kan dus ook veilig gedeeld worden met vrienden of het gezin. Niet meer de inloggegevens delen, maar alleen de ‘Agenda delen’-link. En is inzage in de agenda niet meer gewenst? Dan verwijder je die gewoon.

Toestemmingen voor AVG-zaken

Geen twijfel nodig over welke leerlingen toestemming hebben gegeven voor bijvoorbeeld het promotioneel inzetten van fotomateriaal van een schoolactiviteit waaraan zij hebben deelgenomen.

De Toestemmingen-vraag stelt u gelijk aan het begin van het schooljaar. Niet ingevulde toestemmingen worden herhaald aangeboden via de app. En met een filter maakt u eenvoudig een overzicht van de status van toestemmingen per klas of groep.

Zo beschermen school en ouders samen het gebruik van gegevens van leerlingen.

Tijdsbesparend aan- en afwezigheid melden

Niets zo tergend als te veel tijd kwijt zijn met de aan- en afwezigheidsregistratie. In Magister heeft u daarvoor gewoon uw Lesdashboard. Daar ziet u direct een fotoboek. Vink de aanwezigen aan, klaar. Een cadeautje bij de foto geeft aan wie jarig is.

In de leerlingenlijst kan snel in één overzicht ‘huiswerk of materiaal vergeten’ en ‘te laat’ worden geregistreerd. Op het Lesdashboard staan natuurlijk ook kenmerken om specifieke leerbehoeften of extra informatie bij leerlingen aan te geven.
En omdat wij weten dat u snel doorgaat in uw les, ziet u op het startscherm via notificaties of u deze les nog even een laatste klik moet geven om de les volledig te verantwoorden in de registratie.

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken