Dynamisch roosteren.

Met een dynamische roosterkoppeling krijgt u snel en soepel het rooster vanuit uw roosterpakket in Magister. Dat bespaart u tijd. Tegelijk bent u met deze koppeling in staat om invulling te geven aan een persoonlijker en flexibeler rooster voor individuele leerlingen.

Placeholder

Magister heeft een rijke historie waar het gaat om vernieuwingen op het gebied van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Daar waar we vroeger nog veel handmatig deden, doen we inmiddels steeds meer geautomatiseerd. Zo ook met rooster- en agendazaken. Waar tot een paar jaar geleden het nog steeds de normaalste zaak van de wereld was om roosters handmatig te exporteren uit het roosterpakket en te importeren in Magister, is dat proces inmiddels geautomatiseerd door de dynamische roosterkoppeling. 

In het wensenproces en in feedback-sessies kwamen meerdere wensen voor inzicht en besturing van de roosterkoppeling naar voren. Zoals zelf de koppeling kunnen pauzeren of herstellen en een overzicht van meldingen en de status van de roosterkoppeling. Het Magister-team Roosteren heeft die feedback opgepakt en gezamenlijk beschikbaar gesteld in pilotfase in een nieuw Magister onderdeel: het roosterkoppeling beheerscherm.

Om u extra overzicht en handelingsgemak te geven, ziet u direct de status van uw roosterkoppeling en de aandachtspunten om actie op te nemen. In het Meldingen-overzicht ziet u precies voor wie het rooster nog niet goed verwerkt kon worden, zodat u direct actie kunt ondernemen. Indien nodig kunt u zelfs een herstelactie plannen om het rooster opnieuw op te halen, nadat u de nodige aanpassingen in de inrichting gedaan heeft. Uit gesprekken met roostermakers en applicatiebeheerders bleek dat het handig zou zijn wanneer u overal direct de status van de roosterkoppeling en de meldingen zou kunnen raadplegen. Daarom is dit beheerscherm zo gebouwd dat u dit altijd en op ieder device kunt raadplegen; op uw smartphone, uw tablet of uw PC. Het roosterkoppeling beheerscherm is dan ook de eerste invulling van de aangekondigde overstap naar Web OOP, waarin functionaliteit in Magister Desktop wordt omgezet naar webbased beheer.

Nog geen dynamische roosterkoppeling?

Het nieuwe beheerscherm voor de roosterkoppeling is een grote nieuwe stap in de ontwikkeling van het dynamisch roosteren. Misschien wel net de stap waar u nog op wachtte om de roosterkoppeling te gaan gebruiken. Neem dan snel contact op met training@magister.nl voor meer informatie en hoe ook u binnenkort, begeleid door onze trainers, veilig en eenvoudig kunt overstappen op de dynamische roosterkoppeling.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken