Nieuwe mogelijkheden in Magister Web OOP.

Placeholder

Magister Desktop vormde jarenlang de vaste werkplek voor administratieve gebruikers en beheerders. Magister Desktop wordt geleidelijk vervangen door Magister Web OOP. Met Magister Web OOP werken beheerders en administratief personeel in dezelfde online omgeving als docenten en leerlingen. Op dit moment zijn ruim 150 scholen over op deze nieuwe online omgeving. Ondertussen gaat de ontwikkeling van Magister Web OOP gewoon door. Hieronder vind je een aantal splinternieuwe mogelijkheden die vanaf versie 6.3.24 beschikbaar zijn.

Vlot gegevens aanpassen

Het is nóg makkelijker geworden om allerlei gevens aan te passen of te verwijderen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de aanvullende gegevens van een leerling. Ook medische informatie kan nu makkelijk gewijzigd of verwijderd worden, net als informatie over de huisarts van een leerling.

Eenvoudig terugkomers registeren

De nieuwe versie van Magister Web OOP biedt een goed beeld van alle terugkomers. U maakt vlot een overzicht van terugkomers per per dag, week of maand. Vervolgens kunt eenvoudig registeren of ze wel of niet zijn komen opdagen. Heeft een terugkomer zich niet gemeld? Dan kunt u direct een nieuwe terugkommaatregel inplannen. Magister houdt rekening met de agenda van de leerling.

Basisgegevens makkelijk aanpassen

Wijzigt het woon- of postadres van de leerling? Zijn er contactgegevens bekend? Dan verwerkt u deze informatie nu vlot bij de basisgegevens van de leerling. Een praktisch dialoogvenster helpt u om het adres en de contactgegevens aan te passen. Wanneer u de postcode en het huisnummer invoert, wordt de straatnaam automatisch ingevuld. Ook als de woonsituatie van de leerling verandert of als u wijzigingen moet doorvoeren kunt u de basisgegevens van de leerling vlot aanpassen. Dat geldt ook voor veranderingen op het gebied van ouders/verzorgers.

Vanaf versie 6.3.25 is het bovendien mogelijk om bij het doorvoeren van een adreswijziging meteen de ouders verzorgers, broers en zussen en debiteuren mee te nemen.

OOP’ers mogen cijfers invoeren (vanaf januari 2023)

Soms hebben OOP’ers ook docerende taken. Vanaf januari 2023 hebben OOP’ers de mogelijkheid om cijfers door te voeren in de hoedanigheid van een docent.

Verbeteringen in beeld

Wilt u weten hoe Magister Web OOP er in praktijk uitziet? Op de Kennisbank van Magister Service vindt u een uitgebreid artikel over Magister Web OOP en de meest actuele verbeteringen. Het artikel bevat allerlei screenshots die een goed beeld geven van de interface.

Lees het artikel over Magister Web OOP op de Kennisbank

Ook aan de slag met Magister Web OOP?

Wilt u ook profiteren van de mogelijkheden die Web OOP te bieden heeft? Laat het ons weten.
Wij laten u dan per mail weten welke stappen u moet zetten om vlot, veilig en gecontroleerd met Web OOP aan de slag te gaan.

Ja! Ik wil aan de slag met Magister Web OOP