Magister Join.

Bespaar tijd en geld door uw schoolsystemen veilig, snel en eenvoudig te koppelen via Magister

Placeholder

De voorbije jaren heeft Magister zich ontwikkeld tot een vertrouwd platform dat alle leer- en werkprocessen faciliteert. Maar Magister is niet het enige platform of systeem dat u gebruikt. Met Magister Join wordt koppelen met een HR-systeem, een aanmeldplatform of een toetsplatform eenvoudiger dan ooit.

Slimmer koppelen 

Als u Magister wilt koppelen met een andere applicatie heeft u daar op dit moment een twee opties voor: een UWLR-koppeling of een SOAP-koppeling. Met Magister Join voegen we daar een derde optie aan toe. Via Magister Join wisselt een groeiend aantal leveranciers snel, veilig en direct data uit met uw Magister-omgeving. De inzet van externe IT-partijen is niet nodig; u organiseert dit allemaal zelf. Ook verliezen u en uw collega’s geen tijd meer met het overtypen van gegevens of het importeren van losse bestanden. 

Het dataverkeer verloopt volgens strikte afspraken die wij met diverse leveranciers gemaakt hebben. Voorwaarde voor het correct uitvoeren van onze dienstverlening is uiteraard telkens het tijdig en correct aanleveren van de data door de betreffende leveranciers. U heeft altijd in beeld welke gegevens u uitwisselt. En heeft u een vraag over uw koppeling? Dan staan onze technische consultants voor u klaar. 

Drie soorten koppelingen 

Magister Join biedt drie koppelingen waar veel vraag naar is:

Aanmelden 

Stroomlijn uw aanmeldproces

Met Magister Join-Aanmelden wisselt u volledig automatisch leerlinggegevens uit met Leerlinq en LeerlingAanmelden.nl van WIS. Alle ontvangen informatie controleert u binnen uw eigen Magister-omgeving. Vervolgens vindt de verwerking automatisch plaats. U werkt dus niet meer met losse bestanden. Ook handmatig invoeren is niet meer nodig. Dankzij Magister Join-Aanmelden wordt uw aanmeldproces eenvoudiger, veiliger en volledig AVG-proof.

De aanmeld-functionaliteit van Leerlinq, LeerlingAanmelden.nl (WIS) en RegisterPlus kunnen probleemloos ingezet worden voor het verwerken van aanmeldingen. DigiDoor, Steets en Heutink volgen zo snel mogelijk. Lees hier meer.

Human Resources

Wissel informatie uit met uw HR-omgeving

Werkt uw HR-afdeling met AFAS of HR2day? Dan verbindt u uw HR-oplossing probleemloos met Magister. Daarna wisselt u probleemloos informatie uit tussen beide systemen. 

De HR-koppeling AFAS is beschikbaar en HR2day is beschikbaar.

Resultaatgegevens

Schrijf toetsresultaten terug naar Magister

Werkt u met toetsplatformen en worden resultaten nu handmatig overgetypt naar Magister? Dan kunt u met Magister Join-Resultaten de toetsresultaten van uw leerlingen automatisch inlezen in Magister via ons OneRoster-koppelplatform. Daarmee is het overtypen en controleren van toetsresultaten voorgoed verleden tijd.

Hoe profiteert u van Magister Join-Resultaten vanaf start schooljaar 2023/2024? U geeft uw toetsleverancier aan contact op te nemen met Magister voor aansluiting op het OneRoster-koppelplatform via partners@iddinkgroup.nl. Daarna volgt u stap 2 en 3 van het stappenplan hieronder. 

Toetsresultaten terugschrijven via Magister Join-Resultaten is vanaf start schooljaar 2023/2024 mogelijk.

In drie stappen aan de slag met Magister Join 

  • Stap 1. U werkt al met één van de genoemde leveranciers of gaat een samenwerking aan. U stelt uw leverancier op de hoogte van uw wens om Magister Join als koppeling in te zetten tussen de applicatie en Magister. Daarbij geldt dat u als verwerkingsverantwoordelijke met de betreffende leverancier een verwerkersovereenkomst aangaat.
  • Stap 2. U geeft via dit formulier bij Magister aan te willen profiteren van snelle, veilige en directe data-uitwisseling met uw eigen Magister-omgeving via een Magister Join-koppeling. Er is een aparte koppeling voor aanmelden, voor HR en voor resultaatgegevens terugschrijven.
  • Stap 3. Als Magister Join en het systeem van uw leverancier klaar zijn voor gebruik, activeert u de koppeling via de Privacy Manager in Magister. Per koppeling kunt u precies zien welke informatie uitgewisseld wordt en met welk doel.

Ook aan de slag met Magister Join?

Wilt u ook profiteren van de mogelijkheden die Magister Join te bieden heeft? Neem dan contact met ons op.

Demo aanvragen