Meer over Magister.learn.

Met Magister.learn introduceer je één digitale omgeving die leren in de hand werkt. Op deze pagina gaan we dieper in op alle mogelijkheden die Magister.learn te bieden heeft. Maak kennis met de mogelijkheden op het gebied van Managed Services, lesmethode-integratie en de diepgaande integratie met Magister.

Placeholder

Managed Services

Het van oorsprong Noorse itslearning ontwikkelt toonaangevende digitale onderwijsoplossingen, die wordt gebruikt in heel Europa. Magister.learn maakt volop gebruik van itslearning-technologie. Hierdoor beschikken leerkrachten over een breed scala aan functionaliteiten en services, zoals een planner, 360° monitoring en een uitgebreide bibliotheek. Daarnaast krijg je volledige ontzorging van de (onderwijskundige) inrichting leeromgeving vooraf met managed services. Dankzij deze mogelijkheid wordt het indelen van een succesvolle leeromgeving makkelijker dan ooit.

“Een Elektronische Leeromgeving moet dus modules hebben voor differentiatie op tempo en niveau, maar daarnaast ook voor coaching, planning en het liefst ook nog voor leerling portfolio’s. Magister.learn voldoet aan al deze criteria.”
Stefan van Galen, docent wiskunde aan het Strabrecht College
Lees hier waarom Stefan van Galen tot deze conclusie komt.

Lesmethode-integratie

De lesmethode-integratie van Magister.learn maakt het mogelijk om lesmethodes (van de leermiddelenlijst van de school) in te zetten als sjabloon voor de inhoud van de planner. De structuur van hoofdstukken en paragrafen, inclusief leerdoelen neem je daarmee simpel over. Of je voegt je eigen Bronnen en Opdrachten toe. Binnen deze structuur navigeren leerlingen via deeplinks direct naar de juiste plek op de methodewebsite en kunnen ze direct aan de slag gaan.

De bibliotheek van Magister.learn maakt het mogelijk om lesmateriaal te bewaren, te zoeken en te delen met interne collega’s of met de community in itslearning.

“We zetten gezamenlijk per niveau en leerjaar een vaksjabloon op. We nemen hier zelfs de volledige planning met actuele data in op. Dat sjabloon kopieert iedere docent vervolgens naar de eigen omgeving binnen Magister.learn. […] Je bent dus snel klaar, kan sjablonen ieder jaar opnieuw gebruiken en werkt binnen de sectie op dezelfde manier met hetzelfde materiaal.”
Erwin Schuttenbeld, praktijkdocent profiel Groen aan het Zone.college
Lees hier hoe Erwin Schuttenveld Magister.learn verder ervaart.

Volledige Magister-integratie

Magister.learn integreert volledig met Magister. Die integratie voorkomt veel dubbel werk. Cijfers die je geeft voor opdrachten in Magister.learn kunnen teruggeschreven worden naar de cijferkolommen in Magister. Ook allerlei andere administratieve handelingen verdwijnen. Zo worden leerlingen, docenten, mentoren en ouders automatisch gesynchroniseerd binnen de juiste vak-klasstructuur.

Moeiteloos schakelen

Vanuit de Agenda in Magister kan direct worden doorgeschakeld naar de Magister.learn omgeving. Dankzij Single Sign-On toegang schakelen gebruikers naadloos tussen Magister en Magister.learn.

De voordelen van Magister.learn
Magister.learn helpt docenten om onderwijs feilloos te organiseren en de voortgang van leerlingen soepel te volgen. Aansluiten bij de individuele leerbehoefte van leerlingen was nog nooit zo eenvoudig.
Bekijk de voordelen voor leerlingen, docenten en scholen.

Makkelijk differentiëren

Magister.learn is ontwikkeld voor onderwijs op maat. De leerlijn kan klaargezet worden op basis van de sjabloon van de lesmethode of op basis van eigen materiaal van de sectie of docent.

“Ik maak al mijn lessen zelf. Dan heb je een ELO nodig die je hierbij ondersteunt. Magister.learn heeft een ontzettend krachtige opdrachtenmodule die dat doet.”
Sander Kap, docent MVI aan het Grafisch Lyceum Rotterdam
Lees hier waarom Sander Kap Magister.learn zo ervaart.

Leerlingen gaan vervolgens aan de slag in een rustige, intuïtieve leeromgeving waarin ze aan te slag gaan met opdrachten of groepsopdrachten. Het is heel eenvoudig om te differentiëren en selecties leerlingen of voorgedefinieerde groepjes specifieke opdrachten te geven.

Een greep uit de didactische mogelijkheden:

  • Groepsopdrachten
  • Feedbackmogelijkheden
  • Peerfeedback
  • Zelfevaluatie
  • Antwoorden online van commentaar voorzien

“Ik zag leerlingen echt afhaken als onduidelijk was waar ze opdrachten en informatie kunnen vinden. Dat is in Magister.learn meteen duidelijk. De leerling heeft één blad voor zich met duidelijke tegels.”
Gerwin van Houwelingen, docent biologie Almere College
Lees hier hoe Gerwin van Houwelingen met Magister.learn werkt.

Inzicht

Magister.learn geeft inzicht met learning analytics op activiteit, voortgang en beoordeling. Docenten, leerlingen en mentoren hebben een eigen dashboard binnen vakken. Het vakoverstijgend overzicht geeft de mentor direct inzicht.

Powered by itslearning

Magister.learn is ontwikkeld door Magister en itslearning binnen Sanoma Learning. Itslearning biedt een volwassen en gedegen technologie voor het ondersteunen van het onderwijsproces van de docent. Het aansluiten bij individuele leerbehoeften van leerlingen staat in de technologie centraal.

Kennismaken met Magister.learn?

Wil je meer weten over Magister.learn? We praten je graag bij over de mogelijkheden. Vul het formulier in en vraag een demo aan!

Demo aanvragen